Samenwerking PEN en Energie-N

Deze week is het nationale klimaatweek. Mooi moment om een samenwerking tussen Energie-N en PEN te lanceren. Energie-N is een door Nieuwegeinse vrijwilligers bemenste stichting die hun stadsgenoten graag helpen met het verduurzamen van hun woningen. Een onderwerp dat met de huidige energieprijzen nog belangrijker geworden is. Ondanks dat velen Energie-N al weten te vinden kan het natuurlijk altijd beter. Daarom zal in het vervolg op PEN en in De Digitale Nieuwegeiner periodiek een katern over duurzaamheid te vinden zijn. Een plek voor activiteiten, ontwikkelingen en tips op het gebied van duurzaamheid. Toen Martin Reijmerink (PEN), Paul Triepels en Gerben Mooiweer (Energie-N) deze afspraak maakten constateerde ze dat het mes aan 3 kanten snijdt. Meer Nieuwegeiners vinden de weg naar hulp en adviezen over energiebesparing. Energie-N krijgt een mooi platvorm voor communicatie met bewoners. “We weten van alles over isoleren, verwarmen en energie opwekken maar helden op sociale media zijn we niet”. En voor Martin is dit een mooie invulling van zijn Klimaatburgemeesterschap.