Buurtbijeenkomsten

De buurtbijeenkomsten worden ook weer opgestart alleen nu (voorlopig) online. De eerstvolgende zal plaatsvinden met het “Eendennest” in de wijk Doorslag. Als dit online net zo’n succes wordt als in een zaaltje dan volgen er het komende jaar nog vele.

Dit jaar waren er een vijftiental buurbijeenkomsten gepland in de wijken. In februari en begin maart zijn deze succesvol gehouden in de wijken in Vreeswijk, Batau en Hoogzandveld. In deze bijeenkomsten werd met name aandacht besteed aan de mogelijkheden om veel in die wijken voorkomende, woningtypen te verduurzamen en over de inkoopregeling voor kruipruimte isolatie.

Nieuwegein is enorm uniform gebouwd. Woningen zijn met 50 of soms wel 500 van hetzelfde type uit de grond gestampt. Het is natuurlijk ondoenlijk en voor de energieambassadeurs ook niet leuk om vaak een energiegesprek aan te gaan over eenzelfde type woning. Daarom willen we grote informatieve bijeenkomsten houden.

Met de gemeente Nieuwegein hebben we afgesproken dat we samen buurten met uniforme woningen gaan selecteren. Op basis van aldaar gevoerde energiegesprekken en bestudering van het bouwdossier maken we een presentatie van de verduurzamingsmogelijkheden van deze specifieke woningen. De gemeente organiseert dan een bijeenkomst en nodigt alle bewoners uit via de informatiekanalen van de gemeente en/of een persoonlijke brief. Energie-N zorgt voor de presentatie.

Heb je het idee dat jou buurt past in dit concept, stuur ons dan een berichtje naar info@energie-n.nl.