Wie zijn we

Energie-N bestaat uit de volgende personen (energieambassadeurs):

 • Jos Elberse, is al meer dan 25 jaar bezig met energiebesparende en energie-opwekkende voorzieningen binnen zijn eigen architectenpraktijk. Zijn eigen woning is voorzien van 70 PV-zonnepanelen, een zonneboiler, veel na-isolatie oplossingen en een energiebesparende luchtbehandelingsinstallatie. Hij wil met zijn opgedane kennis graag een bijdrage leveren aan het verduurzamen van particuliere woningen, VvE-complexen en bedrijfsgebouwen in Nieuwegein en omgeving.
 • Desiree Nagtegaal, mijn woning is omgetoverd tot een nul op de meter woning, dit mede door zonnepanelen, MEP panelen, warmtepomp, lage transmissie radiatoren etc..Hierdoor ben ik erachter gekomen dat het voor traject minstens net zo belangrijk is als het installatie en na traject. Het gaat namelijk niet alleen om de nul op de meter maar ook de beleving, de monitoring maar juist ook het comfort.
 • Paul Triepels, is als bestuurslid van Stichting Samen Duurzaam Nieuwegein aanspreekpunt voor de activiteiten van Energie-N. Hij wil met enthousiasme, ervaring en kennis bijdragen aan een duurzamer Nieuwegein.
 • Roel van den Bosch, vindt zichzelf (nog) geen adviseur op de verschillende vakgebieden maar weet de kennis wel voor u te vinden.
 • Martin Zwaneveld heeft ervaring in de koeltechniek, klimaattechniek en gebouw automatisering. Privé heb ik ervaring met zonnepanelen, energie efficiëntie en domotica. Met deze achtergrond zet ik me graag in voor energie efficiënte en toekomstbestendige technieken.
 • Martien Scheepers, is beginnend Energie Ambassadeur. Heeft privé ervaring met zonnepanelen en energiebesparing in de eigen woning. Op andere gebieden wordt ervaring opgedaan en kennis vergaard. Waar nodig weet hij de benodigde informatie te vinden. Wil bijdragen aan een duurzamere woonomgeving.
 • Maarten Uiterwijk, heeft zijn werkzame leven in de installatietechniek gewerkt, vooral met ontwerpen en renoveren van verwarmings- en luchtbehandelingsinstallaties en wil zijn kennis inzetten voor een duurzamere leefomgeving.
 • Maarten Neelis, werkt bij Rijkswaterstaat en is al sinds zijn studietijd professioneel actief bezig met duurzaamheid. Hij vindt het leuk om ook in zijn directe woonomgeving aan de energie transitie bij te dragen.
 • Kees Smit, woont al lange tijd in een oud huis in Nieuwegein. Oorspronkelijk werd het huis verwarmd door gaskachels. In de loop van de tijd is hij overgaan naar goede vloerisolatie en vloerverwarming in keuken en voorkamer en later naar goede isolatie en wandverwarming in de achterkamer en de bovenkamers. Ook heeft hij onlangs de verwarmingsketel vervangen door een warmtepomp. Hij is nog niet klaar maar het gasverbruik is minimaal geworden. Met zijn ervaring wil hij anderen ondersteunen.

Oud-ambassadeurs

Soms zijn de activiteiten binnen Energie-N niet meer te combineren met werk, gezin, gezondheid of andere activiteiten. Energie-N, de Energie transitie en Duurzaamheid een warm hart toedragen doen ze nog steeds.

 • Pieter Walraad, zijn ervaring als architect met de verbouwing van zijn eigen woning & praktijk tot Nul-op-de-meter project, maakt dat hij goed kan meedenken met bewoners over duurzame energiebesparende maatregelen. Zijn nuchtere blik en heldere overzicht zorgen voor nuttige adviezen.
 • Jan-Joost Kolsteeg
 • Leo Klatter
 • Vincent Schoonhoven