Isoleren nu echt simpel en betaalbaar

Met de nieuwe NIP-bijdrage wordt isoleren voor huizenbezitters in Nieuwegein écht simpel en betaalbaar.

Paul Triepels, Energie-N:  “Pak dit cadeau met beide handen aan”.

Het mooiste cadeau voor de feestdagen is een comfortabel en duurzaam huis. Dankzij een flinke bijdrage uit het Nationaal Isolatie Programma (NIP) is het in Nieuwegein nu makkelijker en betaalbaarder dan ooit om je huis te isoleren. Je kunt nu namelijk een bijdrage van €1.460,- krijgen voor het isoleren van je dak, spouwmuur, vloer of het vervangen van het glas in je woning. En het mooiste is: De NIP-bijdrage is gewoon te combineren met andere subsidies, zoals de ISDE-subsidie.

Voor wie is het Nationaal Isolatieprogramma (NIP)?

De NIP-bijdrage is beschikbaar voor woningen in Nieuwegein met een WOZ-waarde tot € 429.300,- en een energielabel D, E, F of G. Heeft je woning geen label maar is er nog de mogelijkheid om twee delen (dak, spouwmuur, vloer, glas) te isoleren, dan kun je de bijdrage ook aanvragen.

Paul Triepels, voorzitter van de vrijwilligersorganisatie Energie-N, is enthousiast over deze nieuwe ondersteuning: “Ik zou tegen alle huizenbezitters in Nieuwegein willen zeggen: Pak dit cadeau met beide handen aan. Mooier wordt het niet. Bewoners ontvangen met deze regeling niet alleen extra subsidie, maar ze worden ook ontzorgd. Elke aanvrager krijgt een oplossing op maat aangeboden.”.

Dus je wordt ontzorgt ook als je niet in aanmerking komt voor de NIP bijdrage.

Meer weten? Kom naar de informatiebijeenkomst
Samen met Energie-N organiseert de gemeente informatiebijeenkomsten op 16, 17 en 23 januari 2024. Hier krijg je informatie over welke subsidies beschikbaar zijn en welke mogelijkheden er zijn wanneer je bepaalde kosten niet zelf kunt betalen. Ook geven we je inzicht in alle isolatiemogelijkheden voor dak, vloer, gevel en glas en waarom je voor een bepaalde oplossing kiest. Met handige tips zorgt Energie-N dat je beslagen ten ijs komt als de specialist straks voor de deur staat. En natuurlijk is er alle ruimte voor jouw vragen! Dus ook als je geen aanspraak kunt maken op de NIP-bijdrage, maar wel gaat isoleren, is het zeker interessant om langs te komen. De informatiebijeenkomsten zijn van 19:30 tot 21 uur in het Stadshuis, inloop om 19 uur. Meld je even aan

Kijk op de website voor informatie, vragen & antwoorden en het aanvragen van de NIP-bijdrage.

Nu al een vraag? Stel deze dan aan het duurzaamheidsloket! duurzaamheidsloket@nieuwegein.nl of kom langs. Of mail of bel Energie-N: info@energie-n.nl – 030-2378312 (werkdagen 20-21 uur)