Inkoop isolatieglas

Na lang zoeken en vergelijken heeft Energie-N een collectieve inkoopactie overeengekomen met RM-Glas in Nieuwegein. De regeling betreft het vervangen van van enkel en oud dubbelglas door HR++ glas in de bestaande houten kozijnen.

De regeling is afgestemd op de subsidieregeling ISDE van de Rijksoverheid, dat betekent dat de prijzen niet gelden voor bijvoorbeeld één ruit van een vierkante meter maar vanaf 10 vierkante meter, tevens het minimale aantal vierkante meter dat je moet vervangen voor het verkrijgen van de ISDE subsidie. Tevens zijn de prijzen gebaseerd op het vervangen van ruiten op de begane grond, dat betekent dat stijgers en hefwerktuigen apart in rekening gebracht worden.

Als de bestaande glaslatten hergebruik kunnen worden dan zal dat gebeuren, moeten ze vervangen worden dan is daar ook een eenheidsprijs voor afgesproken. Alle prijzen zijn trouwens inclusief BTW.

De subsidieregeling ISDE eist ook een maximale Ug waarde van 1,2 W/m2C. Dat betekent dat per graad temperatuurverschil tussen binnen en buiten er per vierkante meter glas niet meer dan 1,2 Watt aan warmte verloren mag gaan. HR++ glas met een spouw tussen de glasplaten van 15 mm is standaard, dat haalt zelfs een Ug van 1,1 W/m2C. Bij een kleinere spouw gaat de Ug omhoog, bij 13 mm 1,2 W/m2C. Bij bewegende raamdelen is vaak onvoldoende ruimte voor glas met een spouw van 13 mm om dan de eis van 1,2 W/m2C te halen kan glas met een Krypton vulling gebruikt worden, dat is wel behoorlijk duurder. Ook kan glas worden toegepast met een zwaardere reflecterende coating op het glas, dan is bij 15 mm een Ug van 1,0 haalbaar, dit glas spiegelt iets meer en laat ook minder licht door naar binnen. Dit glas moet je niet combineren met standaard glas omdat het verschil zichtbaar is.

Je kan ook nog kiezen voor “Warm Edge” afstandhouders. Deze verminderen het warmte verlies aan de rand waar de glasplaten met de afstandhouder met elkaar verbonden zijn.

Tenslotte moet je bij het vervangen van je glas ook nadenken over de ventilatie. Heb je gebalanceerde ventilatie of wil je daar concreet op overstappen dan heb je geen ventilatie roosters nodig. In alle andere gevallen heb je ventilatieroosters nodig. RM Glas bied 2 typen aan. wij raden de Ducoton 10 ZR aan. Bij wind op de gevel sluit deze vanzelf een beetje zodat je minder last hebt van tocht. Bij de standaard roosters zet je ze in die situatie zelf een beetje dicht en vergeet je e weer open te zetten na afloop. Goede verse lucht is toch ook belangrijk voor je wooncomfort ook al kost dat energie.

Klik hier voor de prijzen van RM Glas

Aanmelden.

Ook voor het aanmelden gebruiken we graag weer een site die daar goed in is. Dat is het energieloket van de gemeente Nieuwegein, Jouwhuisslimmer. Klik hier op je aan te melden.

Jouwhuisslimmer geeft je aanmelding door aan RM Glas. Hier wordt ook de voortgang bewaakt en kan je na afloop je ervaringen met de leverancier aangeven. Zo kunnen we blijven verbeteren en de leveranciers scherp houden.

Als je je opgeeft komt RM Glas vrijblijvend kijken en maakt een offerte (gebaseerd op onze afspraken). Pas als je het eens bent met deze offerte geef je zelf de opdracht. Wij controleren steekproefsgewijs of de leveranciers zich aan de gedetailleerde afspraken houden.