Onze werkwijze

Energie-N helpt bewoners van Nieuwegein de juiste stappen te zetten bij het besparen van energie en het opwekken van hernieuwbare energie.

Dit doen wij op de volgende manier:

Daar waar de behoefte en de energie bij de mensen zit
We inventariseren waar Nieuwegeiners behoefte aan hebben, welke kennis Nieuwegeiners hebben en willen delen en welke kennis bedrijven willen inzetten. Doe mee

Beter goed (en in overleg) gekopieerd, dan slecht (en met veel “energie” verlies) verzonnen
Voor de geïnventariseerde onderwerpen kijken we wat daar elders al over beschikbaar is. Zo kan een beter beeld gekregen worden van de omvang en wordt voorkomen dat het wiel opnieuw wordt uitgevonden.

Behapbare brokken
Omvang van de activiteit zodanig inperken dat hij door een beperkt aantal mensen in een beperkte tijd kan worden uitgevoerd. Niemand wil zich immers aan een onafzienbaar traject committeren. Samen bepalen wie de activiteit wil trekken en wie gaan deelnemen. Natuurlijk wordt hier geput uit de eerder genoemde inventarisatie waarbij zeker ook enthousiastelingen die behoefte hebben aan de activiteit meedoen.

Hulp onderweg
De deelnemers gaan aan de slag, nemen contact op met de vergelijkbare elders lopende initiatieven. Ze stellen hun vragen binnen Energie-N en delen de resultaten binnen Energie-N.

Olievlek werking
Als de activiteit klaar is, dan zijn er natuurlijk weer een aantal huizen geïsoleerd of zonnepanelen bijgeplaatst. Ook hebben we er weer een aantal ervaringsdeskundigen bij die kunnen helpen bij volgende activiteiten.

Op naar een energie neutraal Nieuwegein vóór 2040!